Osnovna škola "Tin Ujević" u Osijeku dobila je novo srce proizvodnje u našim radioničkim stolovima i školskim klupama

04.06.2024

Osnovna škola "Tin Ujević" u Osijeku dobila je novo srce proizvodnje u našim radioničkim stolovima i školskim klupama

04.06.2024

Prostorije OŠ "Tin Ujević" u Osijeku opremili smo našim školskim jednosjedima Klasik i radioničkim stolovima.

Školski namještaj dizajniran je kao funkcionalan, udoban i izdržljiv kako bi podržao proces učenja i nastavne aktivnosti. Ovaj namještaj mora biti estetski ugodan, izdržljiv i prilagođen potrebama učenika i nastavnika. 


Unutar učionica svakodnevno se odvijaju različite aktivnosti kroz koje učenici stječu razna znanja, a u centru svih tih aktivnosti nalaze se školske klupe. Iznimno je važno izabrati školske klupe koje će omogućiti učenicima maksimalnu udobnost tijekom cijelog školskog dana. 


Naše školske klupe Klasik izrađene su od kombinacije drva i metala. Njihova konstrukcija izrađena je od metalnih cijevi, a ploče od iverala, na konstrukciji se nalaz kukica za torbu, a ispod ploče drvena klupčica. Na nogama stola nalaze se plastični čepovi kao zaštita od grebanja podova. Dolaze u dvije dimenzije, te kao jednosjedi i dvosjedi. Školski jednosjedi Klasik popularan su izbor za učionice, ne samo da pružaju svakom učeniku individualan prostor za rad, već se mogu raspoređivati po učionici na razne načine i tako pomoći u kreiranju savršene okoline za učenje.


Osim školskim klupama, školu smo opremili i našim radioničkim stolovima. Radionički stolovi dizajnirani su za potrebe praktičnog rada i tehničkog obrazovanja. Izrađeni su od radnih površina otpornih na udarce i lako oštećenje, stabilni su kako bi izdržali sve udarce i vibracije tijekom rada na njima te pružaju dovoljno prostora za rad s alatima i materijalima. Naši radionički stolovi imaju metalnu konstrukciju od kvadratnih cijevi, a zaštićeni su postupkom plastifikacije u boji prema izboru.


Imajući na umu ulogu koju školski stolovi imaju unutar učionice, tijekom dugog perioda rada i višestrukih suradnji sa školama, razvili smo namještaj koji je dizajniran kako bi zadovoljio sve potrebe učenika i nastavnika.